16 Kasım 2017 Perşembe

SEHPA YENİLEME

Hadi bakalım güzel bir sohbet köşesi yapalım. Hepsi de eski mobilyalardan. 

Epey eski bir sehpa, değişmeyi ve yeni bir soluk almayı bekliyor, onunla başlayalım.


Zımparalama işinden sonra, Rich multisurf beyaz renk boya ile boyandı. İlk katı sulandırılarak, ikinci katı sulandırmadan boyandı. 



Beyaz rengin üstüne mavi renk ile boyandı.



 pamuklu bir bez ile hafifçe silindi. 





Aslında yapılan eskitme yeterliydi ama bana yetmedi, daha soft görünmesi için üzerine bir de pudra eskitme yapıldı. Tamam, böyle daha güzel... Yaptığım işlere hep yakından bakarım, istediğim görüntüyü elde edene kadar işleme devam ederim. Bunda da öyle yaptım ve istediğim görselliği elde ettim. 

Üstünü sadece beyaz bıraktım.






Sehpanın üst kenar kısımları biraz zımparalandı ve eskitildi.

Sehpa üstüne de sert uçlu bir fırçaya biraz mavi renk alınıp süpürüldü.


İş bitti mi sandınız? Yooo... daha değil, sehpa üstüne stencıl yapıldı.




Cilası da çekildi ve böyle bir görüntü çıktı ortaya 





Aslında böyle bakıldığında tamam öylece boyanmış gibi, ama bu görüntüyü elde edebilmek için siz de gördünüz kaç türlü aşamalardan geçti. O yüzden yapacağınız boyamalarda hemen ben boyadım bitti diyemezsiniz, ortaya çıkan ürünlerin diğerlerinden bir farkı kalmaz, fark yaratmak için birçok boyama aşamasını da bilmeniz gerek. Ben eğitmen değilim ve bu konuda hiç eğitim de almadım, sadece çok araştırdım, denedim, yanıldım, bozdum ve bir daha denedim. Sonuç istediğim gibi olana kadar vazgeçmedim. Uygulamalarda daha çok eksiğim var biliyorum. Ama öğrenmenin yaşı yok daha çok şeyler öğrenicem.  İstedikten sonra yapılamayacak şey yoktur. Gerçekten istiyorsanız vazgeçmeyin siz de yapabilirsiniz.
            Beni izlemeye devam edin, sohbet köşesini yapmaya yeni başladık. Devamı gelecek...

Çeviri